Header Ads

Permohonan Biasiswa Diploma Kejururawatan di International Medical College 2018

Permohonan Biasiswa Diploma Kejururawatan di International Medical College 2018| Berita baik kepada pelajar pengajian tinggi dalam Diploma Kejururawatan yang memerlukan bantuan pinjaman pelajaran atau biasiswa. Untuk makluman, Permohonan Biasiswa Diploma Kejururawatan di International Medical College 2018 telah dibuka secara online sehingga tarikh tutup pada 23 Mac 2018.

Permohonan Biasiswa Diploma Kejururawatan di International Medical College 2018

Seperti anda tahu, Diploma Kejururawatan adalah program 3 tahun yang ditawarkan di International Medical College. Program ini direka untuk melahirkan jururawat yang berkaliber dan cekap. Berikut adalah cara Permohonan Biasiswa Diploma Kejururawatan di International Medical College 2018.

Permohonan Biasiswa Diploma Kejururawatan di International Medical College 2018 


Berikut dikongsikan adalah maklumat berkaitan permohonan biasiswa Diploma Kejururawatan IMC 2018 termasuklah syarat kelayakan, aplikasi online dan cara hubungi ;

Syarat Kelayakan Biasiswa Diploma Kejururawatan di International Medical College


Bagi pelajar yang ingin memohon biasiswa Diploma Kejururawatan IMC/IMU hendaklah memenuhi syarat-syarat kelayakan seperti di bawah :

1. Warganegara Malaysia.
2. Memiliki rekod akademik yang cemerlang di SPM, STPM (digalakkan untuk memohon, tetapi keputusan SPM mesti memenuhi keperluan kemasukan akademik) dengan kredit dalam Matematik, Sains, Bahasa Malaysia dan mana-mana 2 mata pelajaran lain.
3. Disahkan secara fizikal dan mental sihat oleh pengamal perubatan.
4. Pelajar lelaki dialu-alukan untuk meneruskan program ini.

Nota Penting :
* Kriteria pemilihan calon untuk penajaan akan berdasarkan kepada kebolehan akademik, keperluan kewangan dan latar belakang sosioekonomi serta kecemerlangan dalam kegiatan kurikulum. Calon yang disenarai pendek akan diwawancara oleh Penaja yang berkenaan.
* Semua pelajar IMC dikehendaki mempunyai bahasa Inggeris yang baik. Di samping itu, pelajar IMC dijangka fasih berbahasa Malaysia kerana mereka perlu berfungsi dengan berkesan sebagai pelajar, dan kemudian sebagai jururawat.

Jumlah Tajaan Biasiswa

Berikut adalah jumlah tajaan Biasiswa Diploma Kejururawatan (Diploma in Nursing Scholarship) :

i. 3 tahun yuran tuisyen, penginapan (asrama), pengangkutan untuk latihan praktikal, liputan insurans pelajar.
ii. Elaun bulanan.
iii. Jaminan pekerjaan.
iv. Pekerjaan dengan hospital penaja bergantung kepada terma dan syarat hospital masing-masing.

Cara Permohonan Biasiswa Diploma Kejururawatan di International Medical College 2018


Jika anda berminat dan berkelayakan boleh memohon Biasiswa Kejururawatan IMC/IMU tahun 2018 dengan mengemukakan permohonan anda di Permohonan Biasiswa Kejururawatan Online IMC/IMU.

Tarikh Tutup Permohonan International Medical College (Diploma in Nursing)


23 Mac 2018 

Baca juga :
● Senarai Biasiswa dan Scholarship di Malaysia 2018

Selamat membuat Permohonan Biasiswa Diploma Kejururawatan di International Medical College 2018 secara online. Moga anda berjaya mendapat tawaran biasiswa ini dalam bidang kejururawatan.

No comments

Powered by Blogger.