Header Ads

Permohonan Biasiswa Shell 2021 Online

Permohonan Biasiswa Shell 2021 Online. Adakah anda pelajar Ijazah? Berita baik buat anda yang ingin membuat permohonan pinjaman pelajaran atau biasiswa. Untuk makluman, bagi anda yang berkelayakan boleh memohon Biasiswa SHELL secara online untuk tahun 2021. Biasiswa SHELL hanya menawarkan kepada mereka yang melanjutkan pengajian atau sedang belajar dalam peringkat Ijazah Sarjana Muda. Permohonan ini akan dibuka bermula 1 Mac sehingga tarikh tutup pada 5 April 2020.

Permohonan Biasiswa Shell 2021 Online

Untuk makluman, Shell Malaysia membuka peluang dunia termasuk peluang untuk mengikuti pengajian peringkat sarjana muda di universiti peringkat teratas global, mengambil bahagian dalam mentoring, program biasiswa dan selepas tamat pengajian, memulakan kerjaya yang memuaskan dengan kami. Dapatkan sekarang dan menjadi sebahagian daripada cerita Shell.

Permohonan Biasiswa Shell 2021 Online 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang biasiswa Shell termasuk memaparkan tarikh, syarat kelayakan dan aplikasi online :

Syarat Kelayakan Biasiswa Shell


Pemohon mesti memenuhi semua keperluan di bawah :

1. Kemahiran kepimpinan yang kuat dan penyertaan aktif dalam aktiviti kokurikulum seperti masyarakat dan kelab, sukan, dll.
2. Tiada penaja atau biasiswa / pinjaman lain.
3. Pencapaian akademik yang layak dipohon adalah seperti berikut:
○ Minimum 8As (A / A +) dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) ATAU Gred peringkat O cemerlang di IGCSE (A * / A).
4. Sebelum membuat permohonan, pastikan anda layak bekerja di negara di mana program biasiswa ditawarkan.
5. Tidak melebihi 18 tahun pada tarikh pendaftaran.

Nota : Permohonan yang berjaya akan dihantar ke Kolej Tuanku Jaafar untuk mengikuti Program A-Level * tertakluk kepada terma & syarat tambahan.

Bidang Pengajian 

Kejuruteraan: Mekanikal, Sivil, Kimia, Petroleum, Elektrik & ElektronikSciences: Geologi, Geosains, Geomatik, GeofizikCommercial: Sumber Manusia, Perniagaan & Pengurusan
Perakaunan & Kejuruteraan Perniagaan & ArkitekMaths, Sains & Teknologi

Cara Permohonan Biasiswa Shell Online 


Untuk permohonan biasiswa Shell, sila layari ke laman web https://www.shell.com.my/careers/students-and-graduates/scholarships.html.

BACA JUGA : Senarai Biasiswa dan Scholarship di Malaysia

Semoga anda berjaya mendapat tawaran biasiswa ini.

No comments

Powered by Blogger.