Header Ads

Permohonan Biasiswa Shell 2019 Online

Permohonan Biasiswa Shell 2019 Online | Adakah anda pelajar Ijazah? Berita baik buat anda yang ingin membuat permohonan pinjaman pelajaran atau biasiswa. Untuk makluman, bagi anda yang berkelayakan boleh membuat Permohonan Biasiswa SHELL 2018 secara online untuk tahun akademik 2018-2019. Biasiswa SHELL hanya menawarkan kepada mereka yang melanjutkan pengajian atau sedang belajar dalam peringkat Ijazah Sarjana Muda. Permohonan ini akan dibuka bermula 25 Februari 2018 sehingga tarikh tutup pada 25 Mac 2018.

Permohonan Biasiswa Shell 2018 Online

Untuk makluman, Shell Malaysia membuka peluang dunia termasuk peluang untuk mengikuti pengajian peringkat sarjana muda di universiti peringkat teratas global, mengambil bahagian dalam mentoring, program biasiswa dan selepas tamat pengajian, memulakan kerjaya yang memuaskan dengan kami. Dapatkan sekarang dan menjadi sebahagian daripada cerita Shell.

Permohonan Biasiswa Shell 2019 Online 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang cara permohonan biasiswa Shell 2018 termasuk syarat kelayakan dan aplikasi online :

Syarat Kelayakan Biasiswa Shell 2018


Pemohon mesti memenuhi semua keperluan di bawah :

1. Kemahiran kepimpinan yang kuat dan penyertaan aktif dalam aktiviti kokurikulum seperti masyarakat dan kelab, sukan, dll.
2. Tiada penaja atau biasiswa / pinjaman lain.
3. Pencapaian akademik yang layak dipohon adalah seperti berikut:
○ Minimum 8As (A / A +) dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) ATAU Gred peringkat O cemerlang di IGCSE (A * / A).
4. Sebelum membuat permohonan, pastikan anda layak bekerja di negara di mana program biasiswa ditawarkan.
5. Tidak melebihi 18 tahun pada tarikh pendaftaran.

Nota : Permohonan yang berjaya akan dihantar ke Kolej Tuanku Jaafar untuk mengikuti Program A-Level * tertakluk kepada terma & syarat tambahan.

Bidang Pengajian 

Kejuruteraan: Mekanikal, Sivil, Kimia, Petroleum, Elektrik & ElektronikSciences: Geologi, Geosains, Geomatik, GeofizikCommercial: Sumber Manusia, Perniagaan & Pengurusan
Perakaunan & Kejuruteraan Perniagaan & ArkitekMaths, Sains & Teknologi

Cara Permohonan Biasiswa Shell 2018 Online 


Untuk permohonan biasiswa Shell, anda boleh layari ke laman web https://www.shell.com.my/careers/students-and-graduates/scholarships.html.

BACA JUGA : Senarai Biasiswa dan Scholarship di Malaysia 2018

Selamat membuat Permohonan Biasiswa Shell 2018 secara online. Semoga anda berjaya mendapat tawaran biasiswa ini.

No comments

Powered by Blogger.