Header Ads

Biasiswa PETRONAS 2019 Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP)

Biasiswa PETRONAS 2019 Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP) | Adakah anda pelajar yang sedang mengikuti pengajian bertaraf Ijazah? Berita baik buat anda yang ingin membuat permohonan pinjaman pelajaran atau bantuan biasiswa. Untuk makluman, kini anda boleh membuat permohonan Biasiswa PETRONAS 2018 bagi Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP) secara online di laman sesawang PETRONAS. Permohonan biasiswa ini telah dibuka daripada 15 Mac 2018 sehingga 22 Mac 2018 dan dikhususkan dalam bidang pengajian Ijazah sepenuh masa.

Biasiswa PETRONAS 2018 Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP)

Permohonan Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP) ini terbuka kepada rakyat Malaysia yang berkelayakan untuk meneruskan pengajian ijazah dalam bidang minyak dan gas bidang berkaitan. Calon yang layak akan disenarai pendek dan ditemuduga sebelum pemilihan akhir.

Biasiswa PETRONAS 2019 Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP)


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Permohonan Biasiswa PETRONAS 2018 Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP) termasuk syarat kelayakan dan aplikasi permohonan online :

Syarat Kelayakan Biasiswa PETRONAS 2018 Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP)


Berikut adalah senarai bidang-bidang di bawah tajaan Biasiswa Petronas:

○ Akaun / Perdagangan / Kewangan
○ Sains Aktuari
○ Kejuruteraan Kimia
○ Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik
○ Kejuruteraan Mekanikal
○ Petroneum Engineering
○ Geologi / Geofizik
○ Undang-undang
○ Petroleum Geosains
○ Ekonomi

Cara Permohonan Biasiswa PETRONAS 2018 Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP)


1. Permohonan hendaklah dibuat secara online melalui portal PETRONAS di https://educationsponsorship.petronas.com.my/OAS/Applicant/Applicant/Login.
2. Bagi pemohon program UTP, anda wajib mengemukakan permohonan kemasukan UTP melalui http://www.utp.edu.my.

Selamat membuat Permohonan Biasiswa PETRONAS 2018 bagi Program Penajaan Pendidikan PETRONAS (PESP) secara online. Semoga anda berjaya mendapat tawaran biasiswa pendidikan ini.

No comments

Powered by Blogger.