Header Ads

Permohonan Biasiswa UCSI 2020 Online

Permohonan Biasiswa UCSI 2020 Online | Adakah anda pelajar yang ingin melanjutkan pengajian ke Universiti Awam bertaraf Ijazah? Berita baik buat anda yang ingin membuat permohonan pinjaman pelajaran atau bantuan biasiswa. Untuk makluman, kini ditawarkan Biasiswa UCSI yang boleh dibuat secara online di laman sesawang rasmi UCSI. Permohonan Biasiswa UCSI ini telah dibuka sehingga tarikh tutup permohonan pada 30 April 2018.

Permohonan Biasiswa UCSI 2018 Online

Universiti UCSI menawarkan biasiswa sebanyak RM30 juta untuk pelajar berkelayakan yang berminat melanjutkan pengajian di universiti berkenaan sepanjang tahun ini. Antara kategori biasiswa Universiti UCSI yang ditawarkan adalah Biasiswa Merit Tan Sri Ahmad Razali termasuk Biasiswa Universiti UCSI University Trust, Biasiswa Sukan UCSI University Trust, dan Geran Pendidikan UCSI University Trust 2018.

Permohonan Biasiswa UCSI 2020 Online 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Biasiswa UCSI termasuk memaparkan tarikh, syarat kelayakan dan aplikasi permohonan :

Biasiswa Tajaan UCSI


Antara biasiswa yang ditaja oleh Universiti UCSI tahun 2018 adalah seperti berikut :

A. Anugerah Biasiswa Merit Tan Sri Ahmad Razali

Pengecualian yuran penuh, penginapan di kampus, elaun bulanan, elaun buku dan komputer riba untuk tempoh pengajian sarjana di UCSI. Anugerah Biasiswa TSAR Merit hanya terbuka kepada pelajar Malaysia yang mendaftar dalam program ijazah di Universiti UCSI.

B. Biasiswa UCSI University Trust

Pelepasan yuran pengajian penuh atau sebahagian untuk tempoh pengajian sarjana di UCSI. Ditawarkan kepada pelajar Malaysia dan antarabangsa.

C. Biasiswa Sukan UCSI University Trust

Pelepasan yuran penuh pengajian atau sebahagian untuk atlet kebangsaan atau negeri dari Malaysia yang mendaftar di mana-mana program asas (yang membawa kepada ijazah) atau diploma atau mana-mana program ijazah di UCSI. Pemohon mestilah Atlet Negeri atau Kebangsaan yang disahkan oleh Majlis Sukan Negara Malaysia dan Persatuan Sukan masing-masing.

D. Biasiswa A-Level UCSI University Trust

Bayaran yuran pengajian penuh atau sebahagian untuk program Cambridge A-Level Cambridge di UCSI. Ditawarkan kepada pelajar Malaysia dan antarabangsa.

E. Biasiswa Pra-U UCSI University Trust

Pengecualian Yuran pengajian penuh atau sebahagian untuk program asas UCSI dalam sains dan seni. Ditawarkan kepada pelajar Malaysia.

F. Biasiswa Graduan UCSI University Trust

Ditawarkan kepada calon Malaysia dan antarabangsa yang berkelayakan yang mendaftar di mana-mana program Sarjana atau Doktor di UCSI University.

BIDANG TAJAAN 

Universiti UCSI menawarkan lebih 100 program dalam pelbagai bidang termasuk perubatan, kejuruteraan, seni bina, perniagaan, perakaunan, farmasi, pengurusan acara dan pelancongan, komunikasi massa dan banyak lagi.

● A-Levels
● Perakaunan
● Sains Aktuari
● Sains Akuatik
● Akuakultur
● Seni bina
● Bioteknologi
● Penjenamaan dan Pengiklanan
● Pentadbiran perniagaan
● Perdagangan
● Seni Kulinari
● Pembelajaran awal kanak-kanak
● Kejuruteraan
● Pengurusan Acara dan Pelancongan
● Rekaan fesyen
● Kewangan dan Pelaburan
● Ekonomi Kewangan
● Sains Makanan dan Pemakanan
● Reka bentuk grafik
● Pengurusan Hospitaliti
● Teknologi maklumat
● Reka bentuk dalaman
● Pengurusan Logistik
● Pemasaran
● Komunikasi massa
● Muzik
● Kejururawatan
● Pengurusan Minyak dan Gas
● Optometri
● Farmasi
● Psikologi
● Operasi Rantaian Bekalan

Cara Permohonan Biasiswa UCSI Online 


1. Bagi anda berkelayakan boleh membuat permohonan menerusi online di www.ucsiuniversity.edu.my.

BACA JUGA : Senarai Biasiswa dan Scholarship di Malaysia

Semoga anda berjaya mendapat tawaran biasiswa pendidikan ini.

No comments

Powered by Blogger.