Header Ads

Permohonan Biasiswa UEM Group 2019

Permohonan Biasiswa UEM Group 2018 | Adakah anda pelajar lepasan SPM 2017 yang ingin melanjutkan pengajian di peringkat Ijazah? Berita baik buat anda yang ingin membuat permohonan pinjaman pelajaran atau bantuan biasiswa. Untuk makluman, kini bagi pemohon berkelayakan boleh membuat permohonan Biasiswa UEM Group 2018 secara online di portal rasmi UEM. Permohonan Biasiswa UEM Group ini akan dibuka bermula daripada 9 April 2018 sehingga 22 April 2018 bagi pelajar yang ingin melanjutkan pengajian bertaraf Ijazah Sarjana Muda.

Permohonan Biasiswa UEM Group 2018

Program Biasiswa UEM Group merupakan program tahunan yang menyokong objektif negara untuk mewujudkan cendekiawan elit dan berfungsi sebagai rantaian bekalan bakat dalam membangunkan pemimpin masa depan negara. Tujuannya untuk melaksanakan program pra-universiti di Kolej Yayasan UEM (KYUEM) di Lembah Beringin, sebelum melanjutkan pengajian di universiti antarabangsa terkenal yang beroperasi di Malaysia.

Permohonan Biasiswa UEM Group 2019 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Permohonan Biasiswa UEM Group 2018 termasuk syarat kelayakan dan aplikasi permohonan online :

○ Senarai Biasiswa 2018 Terkini Bagi Lepasan SPM & STPM


Syarat Kelayakan Biasiswa UEM Group 2018


Semua pemohon mestilah warganegara Malaysia. Mahir dalam Bahasa Inggeris, rajin, dan mempunyai ciri keperibadian yang positif. Rekod tambahan kokurikulum akan memberi kelebihan kepada permohonan anda.

1. Rekod prestasi akademik cemerlang dalam Borang 4 & 5.
2. Mendapat sekurang-kurangnya 7As (A + / A) dalam mata pelajaran yang berkaitan dalam peperiksaan SPM 2017.

Bidang Tajaan 

Biasiswa ini tersedia untuk mana-mana disiplin di bawah:

○ Perniagaan (Kewangan / Pengurusan Perniagaan / Perakaunan / Ekonomi / Pemasaran)
○ Alam Bina (Ukur Bahan)
○ Perancangan Bandar
○ Ukur Tanah
○ Perkhidmatan Bangunan / Pengurusan Bangunan)
○ Kejuruteraan (Awam / Mekanikal / Elektrik)

Sebarang pertanyaan boleh diarahkan ke scholarship.info@uemnet.com atau hubungi di talian +603 2727 6850/6511/6439.

BACA JUGA : Senarai Biasiswa dan Scholarship di Malaysia 2018

Selamat membuat Permohonan Biasiswa UEM Group 2018 secara online. Semoga anda berjaya mendapat tawaran biasiswa pendidikan ini.

No comments

Powered by Blogger.