Header Ads

Biasiswa Hong Leong 2019 Online

Biasiswa Hong Leong 2018 | Adakah anda pelajar yang ingin melanjutkan pengajian ke Universiti Awam bertaraf Ijazah? Berita baik buat anda yang ingin membuat permohonan pinjaman pelajaran atau bantuan biasiswa. Untuk makluman, kini ditawarkan Biasiswa Hong Leong 2018 bagi pengajian bertaraf Ijazah sepenuh masa. Permohonan Biasiswa Hong Leong boleh dibuat secara online sehingga tarikh tutup permohonan pada 31 Mei 2018.

Biasiswa Hong Leong 2018

Biasiswa ini ditawarkan untuk memberi manfaat kepada pelajar Malaysia dari keluarga berpendapatan rendah yang kurang berkemampuan untuk melanjutkan pengajian. Yayasan Hong Leong yakin dengan pemberian biasiswa ini dapat memberi peluang kepada pelajar untuk memiliki pendidikan tinggi seterusnya menjadi generasi yang akan memimpin industri pada masa akan datang.

Biasiswa Hong Leong 2019 Online 


Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Permohonan Biasiswa Hong Leong 2018 termasuk syarat kelayakan dan aplikasi online :

Syarat Permohonan Biasiswa Hong Leong 


Pemohon mesti memenuhi semua keperluan di bawah ;

A. Kelayakan Umum

1. SPM: Minimum 8A (termasuk A + dan A-)
2. UEC: Minimum 6A (termasuk A + dan A-)
3. STPM / Matriculation / A-Level / Asasi /
4. Diploma / Ijazah: PNGK Minimum 3.5
5. Jumlah pendapatan isi rumah mestilah RM 3,000 dan ke bawah.
6. Sudah membuat permohonan kemasukan ke IPT atau telah menerima tawaran atau sedang mengikuti program Diploma, Diploma Lanjutan atau Ijazah Sarjana Muda dalam mana-mana kursus di mana-mana institusi tempatan yang diiktiraf oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).

Bidang Ditawarkan 

○ Perniagaan
○ Komputer / Mutimedia
○ Perakaunan
○ Hospitaliti & Pelancongan
○ Komunikasi
○ Sains Komputer/IT
○ Keselamatan Siber
○ Kejuruteraan / Arkitek
○ Matematik Kewangan

Cara Permohonan Biasiswa Hong Leong 2018 Online 


1. Permohonan hendaklah dipohon melalui dalam talian (online) menerusi http://www.hongleongfoundation.org/scholarships/ sebelum jam 5.00 petang pada 16 April 2018.
2. Hanya pemohon-pemohon yang disenarai pendek sahaja akan dihubungi.

Selamat membuat Permohonan Biasiswa Hong Leong 2018 secara online. Semoga anda berjaya mendapat tawaran biasiswa pendidikan ini.

No comments

Powered by Blogger.